MediaWatch

DR bryder med Khader efter politisk comeback

Naser Khaders kandidatur for De Konservative koster ham jobbet som medvært for P1-programmet 'Arabiske stemmer'. Men det er unødvendigt, mener han.

Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv

Nyheden om, at Naser Khader er på vej tilbage til Christiansborg som konservativt folketingsmedlem, har fået DR til at meddele ham, at det må betyde farvel til jobbet som vært på P1-programmet 'Arabiske stemmer'. Det skriver Dr.dk.

"Allerede i går fortalte jeg Naser Khader, at vi ikke kan leve med hans dobbeltrolle. Det strider imod DRs programetik, at have en politiker ansat, der har nogen af de samme værdipolitiske mærkesager, som han udtaler sig om som vært," siger redaktionschef Judith Skriver, DR Danmark, til DR Kultur.

Hun uddyber, at der ikke er nogen vej udenom, selvom hun gerne havde set ham fortsætte.

Den beslutning er Naser Khader ikke enig i. Han siger til Dr.dk, at han ikke ser de to roller som uforenelige, fordi 'Arabiske stemmer' ikke er et politisk program, og at han derfor har sagt til DR's ledelse, at han meget gerne vil fortsætte. Han henviser bl.a. til, at DR også har politikere blandt de faste deltagere i panelet i lørdagsprogrammet 'Mads og Monopolet' på P3 som Søren Pind (V) og Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Naser Khader har sammen med Steen Nørskov bestyret 'Arabiske stemmer' siden 2012, men nu går søgningen altså i gang efter en afløser, siger Judith Skriver.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs