MediaWatch

Fagfolk: Lækket DR-strategi er et paradigmeskifte

Skitsen på en ny digital strategi fra DR, som ved en fejl blev sendt til en journalist, beskrives som ’opsigtvækkende’ af medieforskere.

-

Det ufærdige dokument med titlen ”Strategikommunikationsplan”, som ved en fejl blev sendt til en journalist fra Metroxpress, bliver beskrevet som opsigtsvækkende af flere medieforskere. Det skriver Politiken.

Ralf Andersson, lektor på Center for Journalistik på SDU, kalder det for et ”paradigmeskifte”, at DR i rapporten, der stadig indeholdte medarbejderes kommentarer til flere passage i teksten, sidestiller det digitale med flow-tv.

Professor Klaus Bruhn Jensen fra Københavns Universitet lægger vægt på, at strategien falder samme år, som DR fylder 90 år.

DR sender internt strategipapir til Metroxpress ved fejl

”Måske har DR overvejet, hvornår de skulle sætte det store slag ind. Hvornår skulle de for alvor gå ud og argumentere for, at det her er nødvendigt. De ved godt, at blå blok og de kommercielle medier vil komme efter dem, uanset hvad, men nu har DR taget initiativet,” siger han til Politiken.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs