MediaWatch

Fagfolk: Lækket DR-strategi er et paradigmeskifte

Skitsen på en ny digital strategi fra DR, som ved en fejl blev sendt til en journalist, beskrives som ’opsigtvækkende’ af medieforskere.

-

Det ufærdige dokument med titlen ”Strategikommunikationsplan”, som ved en fejl blev sendt til en journalist fra Metroxpress, bliver beskrevet som opsigtsvækkende af flere medieforskere. Det skriver Politiken.

Ralf Andersson, lektor på Center for Journalistik på SDU, kalder det for et ”paradigmeskifte”, at DR i rapporten, der stadig indeholdte medarbejderes kommentarer til flere passage i teksten, sidestiller det digitale med flow-tv.

Professor Klaus Bruhn Jensen fra Københavns Universitet lægger vægt på, at strategien falder samme år, som DR fylder 90 år.

DR sender internt strategipapir til Metroxpress ved fejl

”Måske har DR overvejet, hvornår de skulle sætte det store slag ind. Hvornår skulle de for alvor gå ud og argumentere for, at det her er nødvendigt. De ved godt, at blå blok og de kommercielle medier vil komme efter dem, uanset hvad, men nu har DR taget initiativet,” siger han til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs