Jacob Kwon ny chefredaktør på TV 2 Nyhederne

Chef for DR Sporten, Jacob Kwon, skifter til TV 2, hvor bl.a. bliver chef for nyhedsafdelingen på Kvægtorvet og del af TV 2 Nyhedersens chefredaktion.

Opdateret 14.05 med kommentar fra Michael Dyrby i en pressemeddelelse fra TV 2.

Efter mere end 10 år i DR Nyheder skifter chef for DR Sporten Jacob Kwon til TV 2, erfarer MediaWatch. Her skal han være chefredaktør for TV 2 Nyhederne, hvor han bl.a. får ansvar for nyhedsudsendelserne på hovedkanalen, bekræfter TV 2 i en pressemeddelelse.

Her fremgår det desuden, at Jacob Kwon bliver chef for nyhedsafdelingen på Kvægtorvet i Odense, samt medlem af TV 2 Nyhedernes chefredaktion og TV 2s ledergruppe.

"Jacob Kwon har stærke kompetencer inden for tv og ikke mindst tilrettelæggelse og udvikling af store samlende nyhedsudsendelser. Med sin nylige erfaring fra sportens verden og de store eventproduktioner er han perfekt til jobbet, og jeg ser frem til at få ham som en del af det hold, der skal udvikle nyhedsjournalistikken på tv i en digital tidsalder," siger TV 2's nyhedsdirektør, Michael Dyrby, i meddelelsen.

Ny ledelse på plads

Med ansættelsen af Jacob Kwon er endnu en ledig chefstol besat i TV 2 i forbindelse med omorganiseringen, der blev indledt sidste år som led i koncernens nye digitale strategi.

Her forlod daværende nyhedschef på TV 2 Nyhederne, Jacob Nybroe, TV 2 som en konsekvens af den digitale oprustning og efter at have takket nej til et andet job i nyhedsafdelingen.

I forbindelse med omorganiseringen skiftede daværende chef for TV 2 News, Mikkel Hertz, til en nyoprettet stilling som chef for TV 2's nyhedscenter. Efterfølgende blev Politikens tidligere politiske redaktør Mette Østergaard ansat som ny chefredaktør på TV 2 News. 

Efterfølgende har TV 2 Nyhederne også hyret Kasper Kronenberg fra FinansWatch som ny chef for TV 2 Finans, der fra foråret skal samarbejde med Berlingske om streaming-kanalen TV 2/Berlingske Business.

Chef i modvind

Jacob Kwon, 39, har siden 2002 været ansat i DR, først på TV Avisen og 21 Søndag og siden i skiftende lederstillinger i DR Nyheder.

Han var indtil 2013 chef for nyhedsproduktion i DR Nyheder, hvor han skiftede til stillingen som chef for DR Sporten samt valg og events i DR Nyheder. Nu vender han altså tilbage til rødderne i nyhedsproduktionen.

Han har i løbet af sin chef-tid i DR Nyheder stået i modvind flere gange, bl.a. da DR Nyheder i 2013 fik kritik for at have brugt unøjagtige exitprognoser i sin dækning af kommunalvalget.

Tidligere har han måttet forsvare den reprimande, han som chef i DR Nyheder var med til at uddele til Deadline-vært Adam Holm, efter Deadline-værten havde skrevet en religionskritisk kronik i Politiken. En reprimande, som senere fik kritik af Ombudsmanden for at knægte Adam Holms ytringsfrihed, og som DR senere blødte op på.

Det ligger ikke fast, hvornår Jacob Kwon tiltræder sin nye stilling, det vil ifølge pressemeddelelsen fra TV 2 ske "så hurtigt som muligt".

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også