MediaWatch

Terrorfrygt får danske PEN til at aflyse debatmøde

Et debatmøde om ytringsfrihed arrangeret af den danske afdeling af PEN er blevet aflyst, fordi foreningen ikke tør garantere for sikkerheden, efter at PET har afvist at yde beskyttelse.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Den danske afdeling af den internationale skribent-forening og ytringsfrihedsfortaler PEN har aflyst et debatmøde om religionskritik i København på grund af terrorangrebet i weekenden, skriver BT.

"Aflysningen skyldes weekendens terrorangreb mod blandt andet et debatmøde om ytringsfrihed og den dermed begrundede frygt for, at et sådan attentat kan gentage sig," skriver bestyrelsesmedlemmerne af Dansk PEN Birgitte Kosovic og Niels Ivar Larsen i en pressemeddelelse ifølge BT.

Debatmødet skulle have fundet sted 2. marts få hundrede meter fra Krystalgade i København, hvor en gerningsmand i sidste weekend dræbte en 37-årig mand foran den jødiske synagoge og sårede to betjente. Debatmødet havde titlen "Er religionskritik blevet tabu på DR?".

Ifølge de to bestyrelsesmedlemmer har Politiets Efterretningstjeneste (PET) afvist at yde beskyttelse, fordi der blandt oplægsholderne ikke er nogen personer, som "har den særlige prominens, som får islamister til at angribe." Den vurdering kalder PEN for "ren gisning".

Derfor aflyser de mødet, fordi de ikke mener, at de kan tage ansvar for sikkerheden, selv om PET formoder, at det er ufarligt, udtaler de.

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs