Berlingske anonymiserer byline på religionskritisk bogomtale

En omtale af en ny tegneseriebog om Jesus og Muhammed i Berlingske i går blev bragt uden navnet på journalisten bag artiklen.
Foto: Per Folkver/Polfoto/Arkiv
Foto: Per Folkver/Polfoto/Arkiv

I en artikel om en ny religionskritisk tegneseriebog om Jesus og Muhammed, ’Jesus & Mo’, i Berlingske i går var både den britiske tegner og det danske forlag anonyme af frygt for repressalier.

Det var også journalisten. Hverken Berlingske-journalistens navn eller billede fremgik i toppen af artiklen, som det ellers er normen. Artiklen var underskrevet med e-mail-adressen ’kultur@berlingske.dk’. Det skriver Politiken.

Kulturredaktør på Berlingske, Jesper Beinov, og chefredaktør Lisbeth Knudsen ønsker ikke forklare årsagen til den manglende byline på artiklen.

"Jeg har ingen kommentarer til vores interne redaktionelle arbejdsprocesser," skriver Jesper Beinov i en mail til Politiken.

Jyllands-Postens kulturredaktør Palle Weis mener, det afspejler, at folk er forsigtige med at skrive den slags historier i øjeblikket. Han kalder det tragisk, men forstår godt at nogle er lidt ekstra påpasselige lige nu.

Jyllands-Posten har ikke selv overvejet at fjerne bylines fra artikler, siger Weis. Men i avisens kommende interview med den anonyme tegner bag ’Jesus & Mo’ har man på Jyllands-Posten diskuteret, hvordan artiklen skal illustreres. Skal avisen vise forsiden af bogen eller illustrere med en af striberne for eksempel.

Kulturredaktør på Politiken, Rune Lykkeberg, siger, at  Politiken ingen planer har om at fjerne journalisternes navne fra artikler.

”Man skal ikke bruge tegninger som våben”

DR: "Vi burde have sendt hele natten"

Fransk avis rydder forsiden: Vi er danskere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også