MediaWatch

SF vil straffe modeblade med bøder

Modeblade, som bruger alt for tynde modeller, skal kunne straffes med bøder, mener SF. S er dog tøvende, mens DF har sendt spørgsmål til ministeren om sagen.

SF er klar til at straffe modeblade med bøder, hvis de bringer billeder af for tynde modeller, sådan som Cover forleden gjorde, skriver DR.

"Sager som denne dukker op med jævne mellemrum, men desværre kommer der ikke nye tiltag. Det er klart, at det allerbedste vil være, hvis branchen selv finder løsninger. Jeg synes, at det ville være interessant at kigge på bøder," siger SF’s sundhedsordfører, Özlem Cekic til DR.

Hun vil i første omgang have nedsat et udvalg bestående af eksperter, modebranchen og interesseorganisationer, som skal komme med anbefalinger til, hvordan man stopper brugen af alt for tynde modeller. Overskrider modebladene alligevel grænsen, skal de straffes med bøder, mener hun.

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller, er dog ikke klar til at nedsætte et særligt udvalg eller lave lovgivning, før han har mere viden om problemets omfang. Til gengæld er Dansk Folkeparti "rystet over", at modebranchen stadig bruger meget tynde modeller og partiets sundhedsordfører Liselott Blixt har sendt ministeren et § 20-spørgsmål på baggrund af sagen med Cover.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs