MediaWatch

Cover erkender: Fejl at bringe billede af ultratynd model

En byge af kritik har ramt magasinet Cover, efter et billede af en ultratynd model har fundet ved til siderne i det seneste nummer. Det var en fejl, erkender bladet nu.

Forlægger for Cover Malene Malling. | Foto: Miriam Dalsgaard/POLFOTO

En ultratynd model i det seneste nummer af modemagasinet Cover har fået sindene i kog på flere steder på nettet. Nu indrømmer Cover-stifter Malene Malling, at billedet aldrig skulle have været bragt. Det skriver Tv2.dk.

Hun siger, at bladet generelt forsøger at have et nuanceret skønhedsideal og normalt siger nej til at arbejde med modeller, hvis der en mistanke om, at de er syge.

”Jeg har lavet magasiner i over ti år, og denne gang har jeg desværre lavet en stor fejl, som jeg gerne vil sige undskyld for. På Cover har vi igennem årene trykt tusindvis af billeder, men denne modeserie, skulle vi ikke have trykt. Det er ikke noget, jeg er glad for eller stolt af. Jeg har selv døtre, og ønsker på ingen måde at bidrage til et sygt kvindeideal, siger Malene Malling til tv2.dk.

Hun siger, at hun ikke selv var til stede, da billederne blev taget, men at hun har set dem igennem efterfølgende. Hun forklarer, at hun ved, at modellen ikke er syg, som flere har påpeget. Billedet giver dog alligevel et forkert indtryk og skulle derfor ikke have været bragt, erkender hun og uddyber i et indlæg på bladets hjemmeside.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs