Medie: Slag om Premier League giver historisk høj pris

Budrunden på de næste tre sæsoners tv-rettigheder til Premier League åbner i dag. Kampen er så hård, at prisen kan stige 45 pct., vurderer anlytikere.
Foto: Tim Ireland/AP/Polfoto
Foto: Tim Ireland/AP/Polfoto

Normalt afgøres de helt store slag i fodboldverdenen på grønsværen. Men i disse dage udkæmpes et kæmpe slag uden for banen.

Udbuddet på tv-rettighederne til verdens kommercielt største fodboldliga, den engelske Premier League, fra sæsonen 2016/17 og tre år frem åbner nemlig i dag. Og allerede nu tyder alt på, at den indædte konkurrence blandt nogle af verdens største tv-selskaber presser prisen op i et historisk højt niveau, skriver The Guardian.

Ifølge en analyse fra den schweiziske bankgigant kan rettighederne ende på en pris på svimlende 43 mia. kr. for de tre sæsoner. I forvejen er Premier League-rettighederne landt de dyreste. Den seneste budrunde, der gjaldt tre sæsoner fra 2013-14, 2014-2015 og 2015-2016, indbragte omkring 30 mia. kr. i alt, og Sky betaler omkring 7 mia. kr. for live-rettigheder til 116 af de i alt 154 kampe i Premier League-sæsonen.

Med i kampen om de næste tre års rettighederne er naturligvis Rupert Murdochs Sky, der har hovedrettighederne, men også deler dem med British Telecom (BT). I år bliver det med konkurrence fra amerikanske Discovery og Qatar-ejede BeInSport ifølge The Guardians oplysninger.

Discovery har investeret stort i at udvide på det europæiske marked de seneste år med opkøbet af SBS i Skandinavien for omkring 10 mia. kr. samt den franske sports-tv koncern Eurosport.

I Skandinavien er det MTG og SBS Discovery, der sidder på Premier Leagues live-kampe, ligesom de to deler rettigheder til den danske Superliga med MTG som primær rettighedshaver.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Photo: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter