MediaWatch

DR forsvarer program med kontroversiel børneadvokat

Selvom advokaten Gry Rambusch har fået bøder af Advokatnævnet, så blev det ikke nævnt i mandagens program i dokumentarserien ’Børneadvokaten’ på DR2.

DR2-programmet ’Børneadvokaten’ har tidligere været udsat for kritik bl.a. fra socialpædagogernes landsformand og har været udsat flere gange. Da programmet blev sendt første i mandags, så undlod DR at fortælle, at advokaten Gry Rambusch har fået bøder fra Advokatnævnet. Det skriver BT.

I programmet, der skulle have været sendt første gang 8. september, får seerne at vide, at Gry Rambusch er kontroversiel og har modtaget påtaler, men hører altså ikke om bøderne.

Havde DR nævnt de to bøder, som beløber sig på i alt 25.000 kr. for at give børn ’falsk håb’ og ’falsk tryghed’, så ville det have åbnet ”åbne en helt ny historie,” siger DR2-redaktør Sofia Fromberg til BT.

”Vi bider mærke i, at hun har fået to påtaler. For mig at se, er det alvorligt. Man bliver kritiseret af Advokatnævnet for at have gjort noget forkert. Det vil vi gerne formidle, og det, synes jeg, vi gør rigtig godt. Men programmet handler mestendels om børn, der er kommet i klemme i systemet og kæmper for at blive hørt,” siger hun til avisen.

DR2 udsætter dokumentarserie på ubestemt tid

DR udskyder advokat-doku i sidste sekund

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs