MediaWatch

DR viser omdiskuteret pels-dokumentar trods kritik

DR sender ny dansk-norsk dokumentarfilm om pelsindustrien, men filmen, som DR medfinansierer, er ubalanceret og baseret skjult kamera og indbrud på pelsdyrfarme, lyder kritik fra pelsbranchen.

DR bør ikke bruge penge på en "antipels-film", som produceres af "hardcore dyreaktivister", lyder kritikken fra den danske pelsindustri, der ikke er begejstret for en ny dansk-norsk dokumentarfilm 'Pels'. Det skriver Berlingske.

Filmen har fået nordmænd til at diskutere et totalforbud mod pelsindustrien, men den bør ikke vises i Danmark, fordi den giver et skævt billede af virkeligheden, lyder det. 

"Det er hardcore dyreaktivister, som har fået bevilget offentlige penge til at lave en anti-pels film," siger Tage Pedersen, bestyrelsesformand i Kopenhagen Fur, til Berlingske.

DR balancerer på kanten af sine etiske retningslinjer ved at investere i den, mener Kopenhagen Fur. Det er dokumentarfilmens brug af tv-billeder, som Tage Pedersen bl.a. finder problematisk. Billederne er optaget ved brug af skjult kamera og efter indbrud på pelsdyrfarme.

Sendes i dansk udgave

DR har investeret en mindre andel på 200.000 kr, til produktion af filmen, og planlægger at vise den i en særlig dansk version, oplyser Erling Groth, journalistisk redaktør hos DR Medier, i en mail til Berlingske.

Dokumentaren rejser en vigtig debat om dyrevelfærd og moderne produktionsmetoder i en pelsindustri, der omsætter for milliarder, skriver han

Datoen for visning er ikke fastlagt, og det er uvist, hvor meget den danske version kommer til at afvige fra den norske udgave af dokumentarfilmen.

'Pels' er produceret af norske Piraya i samarbejde med danske Electric Parc og blev vist på NRK den 9. december. Foruden primært norsk finansiering har Det Danske Filminstitut og DR støttet filmen økonomisk.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs