Thorning taler ved Cavling-fest efter magasin-attentat

For første gang nogensinde taler statsministeren ved dette års uddeling af Cavling-prisen. Det skyldes angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.
Foto: 3GF
Foto: 3GF

På grund af onsdagens attentat i Paris på det satiriske magasin Charlie Hebdo, der indtil videre har kostet 12 personer livet og såret flere, vil der for første gang holdes en officiel tale fra statsministeren ved uddelingen af årets Cavlingpris.

Det skriver Dansk Journalistforbund.

Hvert år inviteres pressens minister til at overvære Cavling-uddelingen, og lige siden Poul Nyrup har landets statsminister deltaget dog uden at være taler ved uddelingen af landets mest prestigefyldte journalistpris.

Den tradition brydes nu, når statsminister Helle Thorning Schmidt (S) i morgen tager ordet. Statsministerens tale kommer lige i, at Cavling-komiteens formand Kirsten Pilgaard og resten af komiteen tager over og præsenterer både nominerede og vinder af årets Cavling.

Under uddelingen af Cavlingprisen holdes desuden et minuts stilhed i respekt for ofrene ved Charlie Hebdo i Paris.

"Angrebet på Charlie Hebdo, er et angreb på vores allesammens ret til at ytre og os. Derfor holder vi et minuts stilhed. For at mindes de døde og for at markere, at vi står sammen om et forsvar for pressefriheden. Jeg vil opfordre mediefolk landet rundt til at tage det minut sammen med os i stilhed og eftertanke”, udtaler Mogens Blicher Bjerregård på Dansk Journalistforbunds hjemmeside.

Tre projekter er nomineret til dette års Cavling-pris. Det drejer sig 'Lægernes store tag-selv-bord' af Morten Pihl fra Jyllands-Posten, 'De utilregnelige' af Anders Legarth-Schmidt fra Politiken og 'NSA's danske forbindelse' af Dagbladet Informations Sebastian Gjerding, Anton Geist, Henrik Moltke og freelance journalist Laura Poitras.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter