MediaWatch

JP, Information og Politiken skal kæmpe om årets Cavling

Jyllands-Posten, Information og Politiken står bag de tre journalistiske toppræstationer, som er nomineret til Cavlingprisen 2014.

37 indstillinger er blevet til tre nomineringer til årets Cavlingpris, som Cavlingkomiteen og Journalistforbundet i dag har offentliggjort.

Prisen uddeles i Nationalmuseets festsal den 9. januar 2015 under overværelse af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), og de nominerede er:

  • Morten Pihl, Jyllands-Posten, for serien ”Lægernes store tag selv-bord” om danske overlægers misbrug af forskningsmidler til private formål og manglende kontrol med brugen af forskningsmidlerne.
  • Sebastian Gjerding, Anton Geist, Henrik Moltke og Laura Poitras, Dagbladet Information og freelance, for afdækning af de amerikanske og britiske efterretningstjenesters overvågning og aflytning i Danmark.
  • Anders Legarth, Politiken, for i en reportageserie at skildre nogle af Danmarks farligste psykisk syge patienters hverdag på et retspsykiatrisk afsnit.

Cavling-komiteen består af journalisterne Ida Ebbensgaard, Torben Møller, Kaare Sørensen, Lars Rugaard og formand Kirsten Pilgaard.

Sidste år gik prisen til til DR-journalisterne Jeppe Gaardboe, Frederik Brun Madsen, Søren Kristensen, Michael Klint og Steen Jensen for dokumentarserien 'I skattely', der i fire programmer afslørede finansielle rådgiveres vejledning om skattely.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs