MediaWatch

Nomineringer til graver-pris er klar

Juryen hos Foreningen for Undersøgende Journalistik har fundet 13 projekter værdige til at blive nomineret til årets FUJ-priser.

DR's Cavling-vinder "I Skattely" er også med i bowlen ved året FUJ-priser.

Gennemgangen af Lars Løkkes bilag, afdækningen af skattely og NSA’s forbindelser til Danmark er blandt nogle af de sager, som lander nomineringer til uddelingen af FUJ-prisen 2014. Det skriver foreningen på dens hjemmeside.

42 projekter var på forhånd blevet indstillet til priserne. Af dem klarede 12 projekter sig ved videre og er nu nomineret på tværs af kategorierne avis, tv, radio, bøger og web. Foreningen for Undersøgende Journalistik uddeler priserne i forbindelse med branchefestivalen Fagfestival den 9. november.

I avis-kategorien er Ekstra Bladet nomineret for serien ”Lars Løkke – Danmarks moralske statsminister?”, mens gennemgangen af Skats ejendomsvurderinger i Politiken, ”Lægernes tag-selv-borg” i Jyllands-Posten og Informations artikler om ”NSA’s danske forbindelse” også er i spil.

DR gør rent bord i tv- og radioområdet, hvor blandt andet Cavling-vinderen ”I Skattely” også er nomineret i tv-kategorien. I bog-kategorien dyster Kaare Sørensens bog ”Halshug” med DR-mellemøstkorrespondenten Puk Damsgaards ”Hvor solen græder”, men DR’s databaseredaktion og en gennemgang af økonomiske prognoser korrekthed hos Information. Se den fulde liste på FUJ’s hjemmeside.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs