MediaWatch

Medie: Legendariske franske tegnere er blandt dræbte i Paris

Charlie Hebdos nuværende chefredaktør, en tidligere redaktør samt tre berømte tegnere er blandt de dræbte efter skudmassakre i Paris, skriver fransk avis.

Foto: Thibault Camus/AP/Polfoto

Tre af Frankrigs mest berømte tegnere skal være blandt de 12 dræbte ved en skudmassakre onsdag i Paris, hvor to formodede gerningsmænd åbnede ild på redaktionen for det satiriske ugeblad Charlie Hebdo.

Det skriver den franske avis Le Figaro på sin liveopdatering af massakren.

De tre tegnere er Charlie Hebdos nuværende chefredaktør, den 47-årige Stéphane Charbonnier, kendt som Charb. Den 76-årige tegneserie- og satiretegner Jean Cabut, kendt som Cabu samt den 80-årige Georges Wolinski. Sidstnævnte var chefredaktør på Charlie Hebdo fra 1970 til 1981.

Det er tilsyneladende lykkedes de formodede gerningsmænd at flygte efter massakren. Under flugten kaprede mændene en bil og ramte en fodgænger, da de kørte hurtigt væk.

Myndighederne i Frankrig har øget alarmberedskabet i Paris efter angrebet, og Frankrigs præsident, François Hollande, der besøgte Charlie Hebdo kort efter angrebet, har indkaldt regeringen til et krisemøde onsdag eftermiddag.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs