MediaWatch

Thorning-Schmidt: Mørk dag for pressefrihed

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tager kraftig afstand fra terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

Foto: CARSTEN BUNDGAARD

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tager kraftig afstand fra terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

"Frankrig er blevet ramt af et terrorangreb. Helt forsvarsløse og uskyldige mennesker er blevet ofre i, hvad der tegner til at være et angreb på ytringsfriheden," siger hun i en skriftlig kommentar.

"Jeg vil gerne udtrykke min sorg, forfærdelse og vrede over hændelserne i Paris. Og jeg fordømmer de gerningsmænd, som står bag det brutale og hensynsløse angreb," siger Helle Thorning-Schmidt og fortsætter:

"Det franske samfund er som vores åbent, demokratisk og baseret på en fri og kritisk presse. Det er værdier, som ligger dybt i os alle, og som vi skal stå værn om. Det er også netop de værdier, der gør Frankrig til et stærkt samfund, som kan modstå et anslag som det her," siger statsministeren.

"I Danmark går al vores medfølelse til de efterladte - og til det franske folk, som har vores fulde støtte på en mørk dag," slutter Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs