MediaWatch

Journalist-formand: Et angreb mod den frie presse

Attentatet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo må ikke føre til selvcensur, advarer Journalistforbundets formand, Mogens Blicher Bjerregaard, i en kommentar til angrebet.

Onsdagens angreb mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo er et anslag mod pressefriheden over hele verden. Det siger Journalistforbundets formand Mogens Blicher Bjerregård i en kommentar til angrebet, der ifølge de franske myndigheder har kostet 12 livet og såret flere.

”Det er et helt forfærdeligt og rædselsfuldt angreb på Charlie Hebdo vi er vidne til i dag. Men det er ikke blot et angreb på Charlie Hebdo. Det er et angreb på den frie presse alle steder i verden, og det er begået af personer, der foragter demokrati og pressens helt nødvendige rolle i et frit samfund”, siger Mogens Blicher Bjerregård, der også er formand for EFJ - den Europæiske journalistføderation.

Han siger endvidere, at angrebet ikke mindst berører den danske mediebranche på grund af krisen efter Jyllands-Postens Muhammed-tegninger og de efterfølgende terrortrusler mod bladhuset. Han opfordrer samtidig til, at angrebet ikke må svække det journalistiske arbejde. 

”Angrebet på Charlie Hebdo rører os alle, og trækker naturligvis tråde tilbage til karikatur-krisen i 2006. Vi bliver som journalister, tegnere og mediefolk dybt påvirket af et sådan attentat. Men vi må ikke afholde os fra at lave det helt nødvendige journalistiske arbejde eller bedrive selvcensur," siger Mogens Blicher Bjerregård, der opfordrer til at beskytte medier verden over for at undgå lignende episoder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs