MediaWatch

Qvortrup vender tilbage til tv-skærmen

Henrik Qvortrup fortsætter med at arbejde sig tilbage, efter han måtte forlade TV 2 som følge af Se og Hør-sagen. Efter nytår får han program på DK4.

Foto: Kenneth Meyer/POLFOTO

Henrik Qvortrup er stadig sigtet for sin rolle som chefredaktør, mens Se og Hør gjorde brug af de ulovligt indhentede oplysninger fra den såkaldte tys-tys-kilde med adgang til kendtes kreditkortoplysninger.

Tidligere i år måtte han som følge af sagen forlade sit job på TV 2's Christiansborg-redaktion, men fra det nye år bliver han vært på DK4, skriver kanalen på dens hjemmeside.

Henrik Qvortrup har 4. januar premiere på et interview-program med titlen ’Qvortrups Valg’, hvor første gæst er finansminister Bjarne Corydon (S).

”De henvendte sig og spurgte om jeg ville lave interviewprogrammer. Sådan lidt inspireret af den måde, det sker i USA, hvor politikere er inde søndag morgen til samtale over en kaffe og morgenbrød. Lidt laid back og med god tid,” siger Henrik Qvortrup til Ekstra Bladet.

Skal fortsætte frem til valg

DK4’s adm. direktør Stig Hasner glæder sig over at have hentet den omstridte politiske kommentator til kanalen.

"Vi er glade for, at Qvortrup har taget imod vores tilbud om at lave et aktuelt politisk program. Qvortrup er efter min opfattelse Danmarks bedste politiske tv-kommentator, og jeg tror, der er mange, ligesom jeg, der har savnet ham på tv-skærmen," siger han til Dk4.dk.

Programserien skal ifølge kanalen fortsætte frem til folketingsvalget, der senest kommer i efteråret 2015. Fra februar kommer Henrik Qvortrup med sin side ’DagensQ’ desuden til at levere analyser med særligt fokus på det politiske spil, hvor han samarbejder med Metroxpress.

Qvortrup-forklaring bag sigtelse mod Aller i Se og Hør-sag

Medie: Se og Hør-chefer fik også SMS fra tys-tys-kilde

Qvortrup ny politisk analytiker på Metroxpress

Medie: Qvortrup tilbudt plads i TV3-realityprogram

Henrik Qvortrup lancerer politisk medie til januar

Eksperter kritiserer DR for ukritisk Qvortrup-indslag

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs