Avisers netudgaver kan nu også få mediestøtte i Sverige

Rigsdagen giver grønt lys for, at avisers digitale aktiviteter fremover også tæller med, når der beregnes mediestøtte i Sverige.

Det digitale område bliver en del af den svenske mediestøtte. Det skriver Journalisten.se.

Ligesom den seneste opdatering af den danske mediestøtteordning, der flyttede fokus fra distribution til produktion, så giver den svenske Rigsdag nu grønt lys for, at det digitale område skal fylde mere i beregningen af mediestøtten i vores naboland.

Det er planen, at ændringerne skal ske snarest, og bagmanden bag forslaget, Centerpartiets Per-Ingvar Johnsson, lægger vægt på, at det bliver lettere for medierne at håndtere den svære økonomiske situation på mediemarkedet med den nye ordning

”En løsning, som skulle kunne give et pusterum for i dag hårdt pressede høj- og middelfrekvente dagblade med statslig mediestøtte, er, hvis en avis' digitale udgivelse sidestilles med udgivelsen af papirudgaven. Det skulle kunne gøre det muligt kun at udkomme på papir et begrænset antal af ugens dage, og at de andre dage kun har digitale udgaver,” skriver han i forslaget.

Forslaget lægger desuden op til, at aviserne får mulighed for større løssalg, hvor det i dag kræves, at abonnenter skal udgøre 70 pct. af oplaget for at få støtte.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også