MediaWatch

Medie: Bonnier ville købe Svenska Dagbladet

Bonnier og Schibsted var angiveligt i forhandlinger om Svenska Dagbladet i efteråret sidste år, skriver Dagens Industri.

Foto: Peter Jönsson/PR

Ifølge Dagens Industri takkede Bonnier sidste år nej til at købe Svenske Dagbladet af Schibsted. Forhandlingerne strandede angiveligt sidste efterår, fordi Bonnier og Schibsted ikke kunne blive enige om prisen.

Ved at købe Svenska Dagbladet kunne Bonnier opnå synergier inden for salg og administration. Til gengæld vurderede Bonnier-ledelsen også, at det ville koste op mod en kvart milliard, hvis Svenska Dagbladet gik ned. Som en forsikring mod det ville de derfor have penge af Schibsted for at overtage avisen. Schibsted var af en anden opfattelse. De ville i stedet have betaling for Svenska Dagbladet, og dermed var handlen død, skriver Dagens Industri.

I dag er Bonniers interesse skrinlagt.

"Der er ingen som helst interesse fra Bonniers side i at købe SvD," siger Gunilla Herlitz, chef for Bonnier News, till Dagens Industri.

Raoul Grünthal, Schibsteds chef i Sverige, ønsker ikke at kommentere oplysningerne.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs