MediaWatch

DR vinder Cavlingprisen

Årets Cavlingpris går til DR-holdet, der står bag dokumentarserien 'I skattely'.

Foto: DR
Cavlingkomitéen har talt - DR stod for den bedste journalistiske historie i 2013.

Vinderen af Cavlingprisen 2013 blev i dag afsløret og gik til journalisterne Jeppe Gaardboe, Frederik Brun Madsen, Søren Kristensen, Michael Klint og Steen Jensen, DR for dokumentarserien 'I skattely', der i fire programmer afslører finansielle rådgiveres vejledning om skattely.

"Serien er i indhold - formidling – og form – af international klasse. Og med serien bliver en stolt tradition for undersøgende velfortalt journalistik båret ind i fremtiden. Det er modigt – det er grundigt – og det er i sin form fremadskuende. I er kommet bag kulisserne i en ellers lukket verden," sagde Cavling-formand Kirsten Pilgaard i sin tale.
 

En af årets mest omdiskuterede

Dokumentarserien har været en af de mest omdiskuterede i 2013. Ikke kun på grund af temaet, men også på grund af den journalistiske metode bag. En del af afsløringer i serien er baseret på optagelser foretaget med skjult kamera.

Optagelser spillede en central rolle i programmet, der sætter fokus på Jyske Banks skatterådgivning, hvor en seniorrådgiver fra banken gav kreative skatteråd, der af flere eksperter blev vurderet som rådgivning i skattesnyd.

Jyske Bank svarede igen med at politianmelde DR's journalist Jeppe Gaardbo for at have filmet med skjult kamera i bankens schweiziske afdeling. Banken varslede endvidere retsligt efterspil over for de tre skatteeksperter, der udtaler sig om bankens praksis i programmet ud fra optagelserne, men droppede i går at lægge sag an mod eksperterne.

Politianmeldelsen i Schweiz har indtil videre ikke ført mere med sig.

Jyske Bank opgiver retssag mod DR-eksperter   

De øvrige nominerede historier var:

Morten Storm-serien - Jyllands-Posten

Artikelserie om agenten Morten Storm og afsløringer af PET’s metoder i kampen mod terrorisme.

Andre folks penge - JP Forlag

Bogen 'Andre Folks Penge', udgivet på JP Forlag, undersøger og kortlægger grundlaget for den danske finanskrise.
Af Niels Sandøe og Thomas G. Svaneborg, Jyllands-Posten. Thomas Svaneborg er i dag ansat i DR. 

Psykiatri-serien - DR

Serien afslører blandt andre psykiateren Arne Mejlhedes fejlbehandling gennem mange år og Sundhedsstyrelsens svigt i tilsynet.
Af Astrid Fischer, Laurits Nansen og Line Gertsen, DR. 

Solcellesagen - Berlingske

Artikelserien kulegraver energipoltisk spil og lovarbejdet omkring støtte til solceller. Af Johan Winther og Jakob Ussing, Berlingske Tidende.


GGGI-sagen - Ekstra Bladet

Artiklerne afslører Lars Løkke Rasmussens rejseudgifter som formand for klimaorganisationen GGGI og økonomisk rod i organisationen.
Af Per Mathiessen, Janus Østergaard, Steen Larsen, James Kristoffer Miles og Sverre Quist, Ekstra Bladet.

 

Læs de nomineredes egen historie om, hvordan historierne blev til her: Cavling-nominerede: "Sådan fik vi vores historier"

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs