MediaWatch

Ebbe Dal: Danske Medier støtter DR i skattesag

De privatejede mediers organisation støtter DR i sagen, hvor Skatterådet har afgjort, at sagsøgte journalister skal betale skat, når medier betaler deres sagsomkostninger.

Ebbe Dal, Danske Medier.

Det kan afskrække nogle medier fra at gå ind i en kontroversielle sager, hvis medarbejdere skal betale skat af sagsomkostninger, hvis virksomheder lægger sag an mod mediet, sådan som Skatteministeriet har slået fast i forbindelse af to sager ført mod DR. Det skriver Berlingske.

I de to injurie-sager blev seks journalister fra DR dømt efter straffeloven, hvor DR efterfølgende betalte sagsomkostningerne på 3,5 mio. kroner. Et beløb, som først Skatterådet og senere Skatteministeriet har fastslået, er skattepligtig for de dømte journalister. Det har tidligere været fremme, at det derfor kan ende med en regning på over otte mio. kroner for de to sager.

Det får adm. direktør i de privatejede mediers organisation Danske Medier til at bakke DR op, ligesom også Dansk Journalistforbund har gjort.

”Vi vil gå Skat på klingen og se, om de holder fast ved deres afgørelse, når det bliver bedre belyst. Derudover vil vi kontakte det politiske system om nødvendigt. Vi risikerer, at hvis du og dine kolleger ved, at der kan hænge en betydelig økonomisk risiko over jer, så tænker I måske en ekstra gang på, om det nu er det værd at gå ind i en kontroversiel sag,” siger Ebbe Dal til Berlingske.

"Betaler I sagsomkostninger for journalister, Berlingske?"

Minister bekræfter skatteregning til dømte journalister

 Advokat vil have ombudsmand til at vurdere DR's bødebetaling

Thi kendes for ret: Dårlig journalistik

Trane: Injurier bør være straffesager  

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs