MediaWatch

Minister bekræfter skatteregning til dømte journalister

Betaler et medie bøder eller sagsomkostninger for dømte journalister i f.eks. injuriesager, skal medarbejderne betale skat af beløbet, slår skatteministeren fast i et svar til kulturudvalget.

Foto: Mie Brinkmann/Polfoto/Arkiv

Overtræder journalister medieansvarsloven kan det ud over en dom også koste dem ekstra i skat, skriver Journalisten

Det har nemlig konsekvenser for skatteberegningen, hvis det medie, de dømte arbejder for, vælger at dække udgifterne til sagsomkostninger, bøder eller erstatning i forbindelse med f.eks. injuriesager eller sager om privatlivskrænkelse.

Det var tilfældet, da fire DR-ansatte fra forbrugermagasinet 'Kontant' i maj blev dømt for injurier i en opsigtvækkende sag om programmet 'Boligsnyd for millioner'. De fire blev idømt dagbøder hver for 10.000 kr., en samlet tortgodtgørelse på 100.000 kr. samt betaling af sagsomkostningerne på i alt 381.300 kr. Samlet set godt over en halv mio. kr.

Efterfølgende afgjorde Skatterådet, at de fire journalister skulle svare skat af beløbet, som DR valgte at dække, og den ekstraregning bekræfter skatteminister Benny Engelbrecht (S) senest i et svar til Folketingets kulturudvalget.

"Betaler arbejdsgiveren en bøde, der af en domstol er idømt en parson for en straffelovsovertrædelse, er den naturlige konsekvens således (løn)beskatning af den ansatte," skriver ministeriet i svaret og bemærker samtidig, at der intet er til hinder for, at arbejdspladsen også dækker skattesmækket via lønudbetalingen.

"Det bemærkes i den forbindelse, at arbejdsgiveren har mulighed for at friholde den ansatte ved at udbetale et så stort beløb til den ansatte, det det også dækker skatten heraf," hedder det i svaret.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs