MediaWatch

Fyret hos DR: Niels Lindvig bliver vært hos konkurrenten

Under store kontroverser og arbejdsnedlæggelser blev den tidligere P1-journalist Niels Lindvig fyret fra Orientering. Nu skal han være vært for tre udsendelser hos Radio 24syv.

Niels Lindvig | Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

En af de mest kontroversielle fyringer i DR’s store sparerunde tidligere på efteråret får comeback på Radio 24syv. Den mangeårige P1-reporter skal være vært på tre udsendelser på Radio 24syv, skriver Journalisten.dk.

Udover at skulle interviewe forsvarsadvokat Thorkild Høyer i programmet ’Mikrofonholder’, så skal Niels Lindvig desuden være vært for to programmer, der ser henholdsvis tilbage på året og frem mod det nye år.

”Jeg er vært på to 'årskrøniker': En om året, der er gået i verden, og en om året, der kommer i verden. De bliver med gæster og interviews og varer tre timer hver,” siger Niels Lindvig til Journalisten.dk.

Hvad der herefter skal ske i forhold til ham og Radio 24syv er ikke afgjort, fortæller han til siden. Niels Lindvig understreger dog, at han har aftalt med DR, at han kan arbejde for konkurrenter.

Niels Lindvig fik besked om, at han var blandt de journalister, der blev prikket i sparerunden, mens han var i Skotland for at dække afstemningen om løsrivelse fra Storbritannien. Herefter insisterede han på at arbejde videre i sin opsigelsesperiode, der ifølge hans kontrakt er et år, men til sidst valgte ledelsen at effektuere fyringen gennem et adgangs- og arbejdsforbud.

Det resulterede i en række arbejdsnedlæggelser i protest over fyringen, der ifølge P1-tillidsmand Tage Baumann vakte bekymringer om aldersdiskrimination.

DR afviser aldersdiskrimination

P1-tillidsmand: Lindvig-fyring giver bekymring om aldersdiskrimination

DR om Lindvig-fyring: Derfor fritstiller vi

DR-journalister kræver flere svar fra ledelse

DR-afdelinger bakker op om arbejdsnedlæggelser

'Aftenshowet' også ramt af arbejdsnedlæggelse

P1-tillidsmand: Tynd begrundelse for Lindvig-fyring bag arbejdsnedlæggelse

Lindvig: Ledelsen var trætte af at høre om mig

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs