Tidligere mediejournalist ny chefredaktør på Magisterbladet

Jakob Elkjær, der tidligere har været chefredaktør for fagbladet Journalisten, skal fra næste år være chefredaktør på Magisterbladet.
Jakob Elkjær har senest været pressechef for overborgmester Frank Jensen på Københavns Rådhus. | Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto
Jakob Elkjær har senest været pressechef for overborgmester Frank Jensen på Københavns Rådhus. | Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto

Efter et par år som pressechef for Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vender Jakob Elkjær tilbage til journalistikken som ansvarshavende chefredaktør for Magisterbladet. Det skriver bladet på dets hjemmeside.

Før posten som pressechef var Jakob Elkjær bl.a. chefredaktør på fagbladet Journalisten. Han afløser 1. februar Mogens Tanggaard, der efter 13 år på Magisterbladet gik på pension tidligere i år.

Jakob Elkjær ser frem til at komme til et fagblad, hvor der samtidig også er redaktionel frihed, da det ”desværre ikke længere er en selvfølge i fagpressen,” som han siger til Magisterbladets hjemmeside.

Skal citeres hver uge

”Det er altid spændende at skrive til veluddannede og kritiske læsere. Mit mål er, at medlemmerne af Dansk Magisterforening kommer til at snakke om Magisterbladet eller Magisterbladet.dk i kantinen. Nettet skal have mere puls, og hvert nummer af bladet skal have en markant forsidehistorie, som bliver citeret i andre medier og får sat nogle dagsordener, som er væsentlige for medlemmerne. Men tyngde skal ikke være lig med tung. Vi skal bruge alle de journalistiske værktøjer for at gøre bladet nærværende, personligt og debatskabende,” siger Jakob Elkjær til bladets hjemmeside.

Jakob Elkjær er uddannet journalist og har siden 1996 været ansat på Berlingske, Politiken, Ritzau og Information - foruden pressechef-jobbet for overborgmesteren og chefredaktør-posten på fagbladet Journalisten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også