MediaWatch

Elkjær: Der skal to til at danse spin-tangoen

Medieredaktør Jakob Elkjær påpeger, at politikerne og medierne er lige gode om at skabe de politiske skandaler. “Spillereglerne skal redefineres,” siger han.

 “Medierne bestemmer selv, hvem vi tildeler kildebeskyttelse. Ved at tale løst og fast med spindoktorer uden for citat har vi skabt et monster, vi ikke kan styre. Med Ekstra Bladets brud på kildebeskyttelsen er både spindoktorer og journalister tvunget til at redefinere spillereglerne på Borgen.”

Det skriver medieredaktør Jakob Elkjær i Politiken, men reference til chefredaktør Poul Madsens afsløring af, hvilken spindoktor der stod bag lækket af Helle Thorning-sagen.

“Med Poul Madsens beslutning om at bryde kildebeskyttelsen er det første skridt taget til at låse monsteret ind i buret igen. Ikke mindst fordi chefredaktørerne på både Berlingske og Politiken allerede samme dag sagde, at Ekstra Bladet burde have afsløret spindoktoren med det samme.”

Han påpeger dilemmaet i dansk presse i dag, som han opfordrer kraftigt til, der bliver lavet nye spilleregler omkring.

“Enten svigter vi vores grundlæggende mission som uafhængig presse ved at skjule sandheden. Eller også bryder det med det helt fundamentale princip om kildebeskyttelse."

- CT

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs