MediaWatch

Bonnier-chefs millionløn chokerer ansatte

I 2013 tjente Bonniers Gunilla Herlitz næsten 19 mio. sek. mod 3,8 mio. året forinden. Det lønhop chokerer medarbejderne.

Foto: Peter Jönsson/PR

Ansatte i Bonnier er chokerede over, at topchef i Bonnier Gunilla Herlitz i 2013 fik næsten 19 mio. sek. i årsløn, skriver Dagens Media.

Det gør Gunilla Herlitz til den næsthøjest lønnede mediechef i Sverige. Kun Jonas Sjögren fra SBS Discovery overgår med en løn på næsten 25 mio. sek.

"Det er utroligt, ufatteligt og ubegribeligt mange penge. Jag fortår ikke, hvordan det kan forsvares. Hvis man tænker på, at Bonnier siger, at vi skal bruge en masse penge på en teknisk og journalistisk omstilling, forstår jeg ikke, hvordan man kan betale så mange penge til en adm. direktør," siger avisens fagforeningsformand Olle Forss til Dagens Media.

Medarbejdernes bestyrtelse over Bonnier-chefens løn skal ses i lyset af, at Dagens Nyheter i 2013 afskedigede 80 personer - hvilket var kraftigt med til at forbedre avisens resultat med 24 mio sek. i forhold til året før. Og senest har Bonnier-aviserne Sydsvenskan og Expressen annocerede spareplaner. Expressen skal blandt andet nedlægge 70 stillinger.

Med til historien om Gunilla Herlitz løn hører dog, at hun siden 2012, hvor hun hævede en årsløn på 3,8 mio. sek., er blevet chef for de tre Bonnier-aviser, Dagens Nyheter, Expressen og Dagens Industri. Den stilling havde hun dog ikke i 2013 - her var hun chef for forretningsområdet News Sverige.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs