MediaWatch

Avis: Tidl. DR-chef gav Eurovision-opgave til kunde i eget firma

Chef i Eurovision-selskab, tidligere DR-chef Morten Pankoke, indgik i strid med udbudsreglerne millionkontrakt med NCC, der også er kunde i hans eget konsulentfirma.

Foto: Stine Bidstrup/Polfoto/Arkiv

Den ansvarlige for byggeriet ved Eurovision, tidligere DR-chef Morten Pankoke, indgik den 29. januar i strid med udbudsreglerne en kontrakt på 1,5 mio. kr. med entrepenørfirmaet NCC om at fjerne jord og etablere kørevej til showet. Det skete, mens NCC var kunde i hans private firma, Pankoke Consult.

Det skriver Metroxpress.

"Det virker mistænkeligt, at en person, der har været involveret i indgåelse af en offentlig kontrakt i strid med udbudsreglerne, har tildelt ordren uden udbud til en virksomhed, som er kunde i eget firma," siger tidligere kontorchef i over 20 år i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Niels Rytter til Metroxpress efter at have læst sagens dokumenter.

Wonderful Copenhagen har allerede erkendt, at man i fire tilfælde har brudt udbudsreglerne i projektet, der endte med at koste 137 mio. kr.

Wonderful Copenhagen bekræfter Morten Pankokes dobbeltrolle, men skriver, at "det private selskab Pankoke Consults ydelser til NCC har været til en anden forretningsdivision." Morten Pankoke har ingen kommentarer til sagen, skriver Metroxpress.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs