MediaWatch

DR fik pengegaranti med i Eurovision-valg

DR vægtede en pengegaranti "uden beløbsgrænse" fra Refshaleøens Ejendomsselskab, Reda, da København blev valgt til Eurovision-by, men fik ikke gavn af den, da de økonomiske problemer meldte sig.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Da DR skulle vælge værtsby for Eurovision sidste år, spillede en økonomisk garanti fra Refshaleøens Ejendomsselskab, Reda, i København en betydelig rolle, skriver Mx.dk.

Reda garanterede med aftalen at stille penge ‘uden beløbsgrænse’ til rådighed til etableringen af Eurovision-scene og -faciliteter på Refshaleøen, hvis samarbejdspartneren Wonderful Copenhagen skulle løbe tør for penge.

"DR understregede, at garantien var en afgørende forudsætning for valget af København og indgåelse af kontrakten med Projektselskabet," hedder det i et referat fra et møde mellem parterne bag Eurovision den 7. april i år, hvor DR’s generaldirektør deltog.

Garanti hjalp ikke

På det tidspunkt var Wonderful Copenhagens Eurovision-selskab, Projektselskabet, ved at løbe tør for penge. Reda trak imidlertid i land med garantien og anførte på mødet, at DR havde brudt garantiaftalen ved ikke at give statusrapporter og holde månedlige møder. Den udlægning var DR uenig i, hedder det i referatet, skriver Mx.dk.

DR endte, som det tidligere er kommet frem, med selv at låne godt 32 mio. kr. til Projektselskabet, så Eurovision kunne gennemføres.

Erhvervsstyrelsen er i øjeblikket ved at undersøge, om lånene var i strid med erhvervsfondsloven, lige som de er en del af den undersøgelse, Rigsrevisionen i øjeblikket er i gang med for at rede ansvaret ud om de store budgetoverskridelser Eurovision endte med. Kulturminister Marianne Jelved har dog tidligere bakket op om DR's beslutning om at stille pengene til rådighed.

Eurovision kostede i alt 334 mio. kr., hvilket er 58 mio. kr. mere end budgetteret. Underskuddet er efterfølgende blevet dækket ind af Wonderful Copenhagen og Region Hovedstaden som en del af det lange, kritiske efterspil om musikeventen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs