MediaWatch

Kommission kunne ikke udpege person bag læk til BT

Skattesagskommissionen nåede ikke frem til en konklusion om, hvem der lækkede afgørelsen på Helle Thorning og Stephen Kinnocks skattesag.

Hele balladen om statsminister Helle Thorning-Schmidt og hendes mands Stephen Kinnocks skattesag blev kickstartet af BT’s artikler om sagen, der byggede på lækkede oplysninger. Det er dog stadig uvist, hvem der stod bag, skriver Politiken.

Skattesagskommissionen, der netop har afsluttet sit arbejde efter tre år, formåede ikke at komme frem til, hvem der lækkede oplysningerne til BT om den daværende statsministerkandidat og hendes mand. Det kunne potentielt have været mange forskellige personer, så kommissionen kan ikke pege på en enkelt.

BT’s chefredaktør Olav Skaaning Andersen glæder sig i et blogindlæg over afslutningen på kommissionens arbejde. Under hele sagen har avisen henvist til beskyttelsen af dens kilder.

”Dommerne konkluderer undervejs i deres arbejde, at vi på BT var i vores fulde ret til beskytte vores kilder i sagen. Fordi det – ifølge Skattesagskommissionen – var af ‘samfundsmæssig betydning’, at BT havde afdækket, at Helle Thorning-Schmidt havde betalt ‘ikke ubetydelige beløb for lidt i skat’. Og derfor var BT i sin gode ret til at beskytte sine kilder. For hele pressen er det en vigtig afgørelse. Dommerne understreger hermed, at landets medier stadig kan bibringe læserne – landets borgere – relevante nyheder af offentlig interesse,” skriver han på bloggen.

Daværende skatteminister Troels Lund Poulsens (V) spindoktor, Peter Arnfeldt, er dog indtil videre stadig sigtet af politiet for at have stået bag lækagen.

Mere fra MediaWatch

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs