MediaWatch

Eksspindoktor kræver tiltalefrist i lækagesag

Peter Arnfeldt kræver, at politi og anklagemyndighed højst får tre måneder til at afgøre hans sag. Afgørelse kommer om en uge.

Opdateret kl. 14:25 - Tidligere spindoktor for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), Peter Arnfeldt, kræver, at myndighederne inden tre måneder træffer afgørelse om, hvorvidt der skal rejses tiltale mod ham eller ej i forbindelse med sagen om læk af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fortrolige skattepapirer til pressen.

Det siger hans forsvarer, Henrik Stagetorn, fredag i Københavns Byret.

Peter Arnfeldt - der ikke selv er mødt op i retten på grund af ferie - har været sigtet i sagen siden september 2012, uden at politiet i den mellemliggende periode har besluttet, om der er kød nok på sigtelsen til at rejse tiltale.

I mellemtiden har Skattesagskommissionen pløjet sig gennem dusinvis af vidneafhøringer, men kommissionen mangler fortsat at sætte det sidste, korrekturlæste punktum i sin endelige afrapportering i sagen.

Skattesagskommissionen skal forsøge at afdække, hvem der stod bag lækagen, og hvorvidt Skatteministeriets top blandede sig ulovligt i skattemedarbejdernes granskning af statsministerparrets selvangivelser og livsforhold i øvrigt.

Undervejs i afhøringerne valgte Peter Arnfeldt at udeblive i protest mod, at politiet fastholder sigtelsen mod ham.

Da kommissionen ved årsskiftet afsluttede selve vidneafhøringerne og bevægede sin ind i skrivefasen, fastslog Københavns Politi, at man i "nogle måneder ind i det nye år" ville tygge på, om sigtelsen mod den tidligere spindoktor skulle opretholdes eller ej.

De tre måneders frist er ifølge Stagetorn det mindste, man kan forlange. Politiet afviser i byretten, at der skulle være behov for at fastsætte en sådan grænse for sigtelsens opretholdelse.

Københavns Politi mener ikke, at sigtelsens længde er "åbenbart urimelig". Samtidig understreger politiet, at statsadvokaten er "indstillet på en hurtig afgørelse", når først Skattesagskommissionen afleverer sin endelige beretning, der forventes i september.

Peter Arnfeldt har i forbindelse med sigtelsen mod ham tilbudt politiet, at de kunne indhente hans teleoplysninger som led i efterforskningen.

Det værktøj har politiet dog afvist at gøre brug af, blandt andet med henvisning til, at det er dyrt at indhente den slags, fortæller Arnfeldts advokat, Henrik Stagetorn, i byretten.

Københavns Politi forsvarer beslutningen med, at teleoplysningerne ikke ville give det fulde billede alligevel, da det ville kræve en højere strafferamme for at få samtlige teleoplysninger trods Arnfeldts samtykke.

Københavns Byret afgør først fredag 1. august, hvorvidt der skal være en frist for eventuel tiltalerejsning mod Peter Arnfeldt.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs