MediaWatch

Enhedslisten vælger Line Barfod til DR-bestyrelse

Partiet udpeger for første gang et medlem til DR’s bestyrelse. Tidligere folketingsmedlem for partiet får pladsen.

Enhedslisten har valgt sit første medlem til DR’s bestyrelse. Det skriver Journalisten.dk.

Til posten har partiet valgt juristen Line Barfod, der tidligere har siddet i Folketinget for Enhedslisten. Hun vil bruge posten til at dreje DR i retningen af at blive mindre elitært.

”Jeg skal selvfølgelig ikke sidde og bestemme, hvordan de skal gøre i de forskellige udsendelser, men jeg skal hjælpe med at få taget diskussionen om, at hvis DR skal være et medie, som giver alle en stemme, hvordan skaber vi så rammerne for det?” siger Line Barfod til Journalisten.dk.

Line Barfod har siden 1994 været gift med direktøren for Producentforeningen, Klaus Hansen.

Tidligere på ugen spillede medarbejderne i DR også ud med en ny kandidat til DR-bestyrelsen, hvor tv-tekniker Stieg Paulsen samtidig genopstiller. Det nye medlem bliver journalist hos DR Midtvest Hanne Ried Larsen, der afløser det mangeårige bestyrelsesmedlem Mogens Rubinstein.

DR-journalister opstiller kandidat til DR-top

DR-medieforsker skal løfte TV 2-projekter

Hyltoft: DR's spareplan udløser dansk kulturtab

DR i kovending: Lægger Eurovision-aftale frem

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs