MediaWatch

DR i kovending: Lægger Eurovision-aftale frem

DR offentliggør nu alligevel kontrakterne bag det budgetoverskredne Eurovision. Det sker efter de seneste dages politiske pres, bl.a. fra kulturminister Marianne Jelved (R).

Aftalen mellem  DR og de øvrige aktører, der stod bag det budgetoverskredne Eurovision, kommer nu alligevel frem i lyset.

DR: 'Eurovision'-sag ligger hos Rigsrevisionen

Så sent som i går afviste DR fortsat at fremlægge aftalerne, som DR hidtil har fastholdt var fortrolige, men nu offentliggør DR selv materialet på Dr.dk. Det oplyser mediehuset i en pressemeddelelse. 

Minister: DR skal fremlægge alle dokumenter

”Vi har genovervejet sagen i lyset af den enorme politiske og mediemæssige interesse og har efter samråd med bestyrelsen besluttet at udlevere kontraktmaterialet, da spørgsmålet om udlevering af materialet nu overskygger sagens egentlige fokus. Dermed fraviger vi principperne om udlevering af fortroligt materiale. Principper, der skal sikre, at DR kan agere på et mediemarked med mange aktører. Materialet er allerede udleveret til Rigsrevisionen som grundlag for dens undersøgelse af forløbet af Eurovision Song Contest 2014, men offentliggøres nu på dr.dk,” siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn i en pressemeddelelse fra DR. 

DR offentliggør som del af kontraktmaterialet også forliget og gældsaftalen mellem DR og Projektselskabet ESC 2014 ApS, der betød, at DR havde et større millionbeløb ude at flyve. Projektselskabet har betalt sin gæld til DR den 25. august, oplyser DR.

DR har 38 mio. ude at flyve

Presset er på det seneste steget på DR, der hidtil har afvist at udlevere dokumenterne med henvisning til Radio- Fjernsynslovens paragraf 86, som undtager DR fra aktindsigt. Den argumentation gennemhullede mediejurist Oluf Jørgensen i går i Politiken og øgede presset på DR, der også af et bredt udvalg af politikere i Folketinget og fra kulturminister Marianne Jelved er blevet opfordret til at lægge papirerne frem.

"Jeg vil stærkt, endda meget stærkt opfordre parterne derunder DR til at lægge alle dokumenter frem. Der er mange offentlige midler i sagen. Derfor er det utilfredsstillende, at man ikke kan få indsigt i, hvordan tingene er foregået," sagde Marianne Jelved til Politiken i går.

De fremlagte papirer kan hentes via DR Presses hjemmeside.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs