MediaWatch

Hyltoft: DR's spareplan udløser dansk kulturtab

42 superprofessionelle musikere i Underholdningsorkestret fyres, mens dilettanterne fra 'X-Factor' får plads og penge, lyder status fra DR's næstformand i kronik.

DR-bestyrelsens næstformand, Ole Hylftoft, kalder DR's prioriteringer i dagens sparesplan for et kulturtab og et svigt af Danmarks litterære kulturarv.

Det skriver han onsdag i en kronik i Jyllands Posten.

"Nedlæggelse af Underholdningsorkestret er bare endnu en mur, der væltet i det kultrulle Danmark, som DR selv i tidligere og bedre tider har bygget op," skriver han, og markerer således at der ikke var enighed i DR's bestyrelse om dagens spareplan.

Man kan sagtens lancere nye tiltag og samtidig hvile på sin fælles arv. Og uden fælles arv smuldrer fælleskabet, skriver han.

Ole Hyltoft opsummerer DR's prioriteringer således:

"42 superprofessionelle musikere i Underholdningsorkestret fyres nu. I stedet får dilettanterne fra ”X-Factor” stadig god plads og mange penge."

Enighed om spareplan

DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen har sendt et svar til Jylland Posten via mail, hvori han minder om, at Ole Hyltoft stemte for spareplanen i sin helhed. 

Bestyrelsesformanden henviser videre til en fremtidig musikplan for DR, der tilgodeser nogle af de synspunkter om dansk musik som Ole Hyltoft giver udtryk for.

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs