MediaWatch

DJ og Danske Medier uenige om ændring af medieansvarslov

Danske Medier er skeptiske over for en ændring af Medieansvarsloven, mens Dansk Journalistforbund kalder det "fornuftig tale fra ministeren."

Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Kulturminister Marianne Jelveds (R) åbning for en modernisering af medieansvarsloven, så rene netmedier på linje med medier på print, tv og radio automatisk er underlagt loven og dermed også Pressenævnets kompetence, deler vandende.

For mens Dansk Journalistforbund synes, at det er en god ide, er Danske Medier mere skeptiske, skriver Journalisten.

"Det er fornuftig tale fra ministeren. Det virker barokt, at man med den ene hånd kan modtage mediestøtte og med den anden hånd skrive artikler, der ikke skal leve op til god presseskik. Jeg synes, kulturministerens tilkendegivelse er et godt signal. Det er en børnesygdom med mediestøtteordningen. Sådanne nogle skal man opdage i tide og gøre noget ved," siger Lars Werge til Journalisten.

Kulturminister vil se på ændring af medieansvarslov 

Spørger man Danske Medier, fungerer den nuværende lov dog fint. De private mediers organisation stiller i stedet spørgsmål ved, om man kan lave afgrænsningen på en fornuftig måde, hvis Medieansvarsloven ændres, direktør i Danske Medier, Ebbe Dal, til Journalisten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs