DJ og Danske Medier uenige om ændring af medieansvarslov

Danske Medier er skeptiske over for en ændring af Medieansvarsloven, mens Dansk Journalistforbund kalder det "fornuftig tale fra ministeren."
Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv
Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Kulturminister Marianne Jelveds (R) åbning for en modernisering af medieansvarsloven, så rene netmedier på linje med medier på print, tv og radio automatisk er underlagt loven og dermed også Pressenævnets kompetence, deler vandende.

For mens Dansk Journalistforbund synes, at det er en god ide, er Danske Medier mere skeptiske, skriver Journalisten.

"Det er fornuftig tale fra ministeren. Det virker barokt, at man med den ene hånd kan modtage mediestøtte og med den anden hånd skrive artikler, der ikke skal leve op til god presseskik. Jeg synes, kulturministerens tilkendegivelse er et godt signal. Det er en børnesygdom med mediestøtteordningen. Sådanne nogle skal man opdage i tide og gøre noget ved," siger Lars Werge til Journalisten.

Kulturminister vil se på ændring af medieansvarslov 

Spørger man Danske Medier, fungerer den nuværende lov dog fint. De private mediers organisation stiller i stedet spørgsmål ved, om man kan lave afgrænsningen på en fornuftig måde, hvis Medieansvarsloven ændres, direktør i Danske Medier, Ebbe Dal, til Journalisten.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også