MediaWatch

Kulturminister vil se på ændring af medieansvarslov

Det kan være på tide at modernisere medieansvarsloven, så rene netmedier automatisk også er omfattet af loven på linje med traditionelle massemedier, mener Marianne Jelved (R).

Foto: Joachim Adrian/POLFOTO

Kulturminister Marianne Jelved (R) åbner for en ændring af medieansvarsloven, så rene netmedier på linje med medier på print, tv og radio automatisk er underlagt loven og dermed også Pressenævnets kompetence. Det skriver Journalisten.dk.

”Med de nye mediestøtteregler ville vi gerne give nye medier mulighed for at få støtte. Derfor kan det godt være tid til at se på, om medieansvarsloven også skal omfatte medier på nettet. Hvorvidt og hvordan det er en mulighed, vil jeg drøfte med Justitsministeren, som er ansvarlig for den lovgivning,” skriver Marianne Jelved til Journalisten.dk.

Diskussionen er opstået i forbindelse med, at den nye mediestøttelov fra i år giver rene netmedier mulighed for at få støtte. Blandt de nye modtagere er Den Korte Avis, der dog ikke er tilmeldt Pressenævnet, som fritstående netmedier selv skal gøre, som reglerne er i dag.

Det betyder, at der ikke kan klages over et netmedie til Pressenævnet, hvis man mener, det har overtrådt reglerne for god presseskik. Det har igen mødt kritik blandt medieordførerne på Christiansborg efter mediejurister over for Journalisten.dk har vurderet, at Den Korte Avis har været på kant med presseetikken.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs