MediaWatch

Twitter får på puklen for manglende innovation

Antallet af nye brugere på Twitter falder i forhold til tidligere kvartaler, viser nyt regnskab. Det skuffer investorerne, der sender aktien ned med over 12 pct. i formarkedet.

Foto: Soeren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Der er skuffelse over Twitter, efter at mikroblogtjenesten er kommet med regnskab for tredje kvartal.

Her hæfter investorerne sig ved niveauet for tilgang af nye brugere og omfanget af brugernes anvendelse, der langt fra er overbevisende.

"Manglen på vækst kommer fra Twitters relative mangel på innovation. Oplevelsen på Twitter i dag er den samme oplevelse, som folk altid har haft på Twitter," siger analytiker Nate Elliott fra analysehuset Forrester til New York Times.

Sammenlignet med første og andet kvartal tiltrak Twitter færre nye brugere i tredje kvartal. Fordelt på hver enkelt bruger faldt også antallet af tidslinjevisninger med 7 pct. til 636 på en måned. Samlet set var der 181 milliarder tidslinievisninger, hvilket er lidt mindre end forventet.

Til gengæld loggede 284 mio. folk ind på servicen mindst en gang om måneden, og det er en stigning på 4,8 pct. fra 271 mio. i andet kvartal.

Lover nye tjenester

Twitter-topchef Dick Costolo kalder kvartalsregnskabet for "meget stærkt" men medgiver, at de skal være bedre til nyskabelser for at kunne holde på folk og få dem til at bruge tjenesten mere. Han lover nye applikationer og nye tjenester.

Omsætningen, som primært kommer fra reklamer, blev som ventet mere end fordoblet til 361,3 mio. dollar fra 168,6 mio. dollar.Twitter kører dog fortsat med røde tal på bundlinjen. Underskuddet var i tredje kvartal på 175,5 mio. dollar mod et underskud på 64,6 mio. dollar i tredje kvartal sidste år.

Den skuffende vækst får Twitter-aktien til at falde med 12 pct. i formarkedet.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs