MediaWatch

Youtube-stjerne lukker kommentarfelt

Gameren PewDiePie, der har over 30 mio. abonnenter på Youtube, er træt af spam og provokationer og lukker kommentarfeltet til sin kanal.

Den toneangivende gamer og Youtube-stjerne svenskeren Felix Kjellberg alias PewDiePie er så utilfreds med de kommentarer han får ind på sin Youtube-kanal, at han tager konsekvensen og lukker for kommentarfeltet.

Det fortæller han i en video under overskriften 'Goodbye Forever Comments' på Youtube, skriver Aftonbladet.

"Når jeg tjekker kommentarerne, det er det mest spam, reklame for deres egne konti og mennesker, som forsøger at provokere. Ting, der ikke betyder noget. Jeg er ligeglad med det, jeg vil ikke se det," siger Felix Kjellberg, der med mere end 30 mio. abonnenter på Youtube har en af de mest sete kanaler på netværket.

I stedet vil PewDiePie bruge tjenester som Twitter og Reddit for at holde dialogen og kontakten med sine fans, siger han.

Svenskeren har en gang før lukket for kommentarer, da Youtube sidste år indførte et nyt kommentarsystem, men denne gang er det et permanent farvel, siger han.

For netmedierne har debattonen i kommentarfelter til artikler og blogs været et tilbagevendende tema de seneste år, og dagbladene har generelt skærpet debatregler og krav til debatørerne for at tøjle debatten.

Især har der været fokuseret på at komme de anonyme kommentarer til livs ved at kræve, at brugerne registrerer sig som brugere, og at oplysninger verificeres i en grad.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs