MediaWatch

300 journalister vil væk fra New York Times

Flere hundrede har undersøgt muligheden for frivillig fratrædelse i den store sparerunde på den hæderkronede avis. 100 stillinger skal nedlægges.

Ledelsen på New York Times er nærmest blevet bestormet med henvendelser om frivillige fratrædelser til i sparerunden, der skal nedlægge 100 reporter-stillinger. Ifølge New York Post har hele 300 journalister henvendt sig om frivillige fratrædelser.

Sparerunden er varslet til at skulle nedlægge 100 stillinger i New York Times newsroom. Fristen for at få undersøgt mulighederne for en frivillig fratrædelse udløb i fredags, og ifølge Grant Clickson, tillidsmand i fagforeningen Newspaper Guild undersøger mange af medarbejderne dog blot muligheden.

”Mange af folkene her vil bare sikre deres rettigheder og undersøge muligheden,” siger han til New York Post.

Ved den sidste store sparerunde i 2012 manglede der 15 frivillige fratrædelser i forhold til at nå 100 medarbejdere. Skulle det på trods af de mange henvendelser om frivillige fratrædelser alligevel komme til fyringer i den igangværende sparerunde, så vil de falde midt i december. Ledelsen på avisen ønsker ikke at kommentere de mange henvendelser om frivillige fratrædelser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs