300 journalister vil væk fra New York Times

Flere hundrede har undersøgt muligheden for frivillig fratrædelse i den store sparerunde på den hæderkronede avis. 100 stillinger skal nedlægges.

Ledelsen på New York Times er nærmest blevet bestormet med henvendelser om frivillige fratrædelser til i sparerunden, der skal nedlægge 100 reporter-stillinger. Ifølge New York Post har hele 300 journalister henvendt sig om frivillige fratrædelser.

Sparerunden er varslet til at skulle nedlægge 100 stillinger i New York Times newsroom. Fristen for at få undersøgt mulighederne for en frivillig fratrædelse udløb i fredags, og ifølge Grant Clickson, tillidsmand i fagforeningen Newspaper Guild undersøger mange af medarbejderne dog blot muligheden.

”Mange af folkene her vil bare sikre deres rettigheder og undersøge muligheden,” siger han til New York Post.

Ved den sidste store sparerunde i 2012 manglede der 15 frivillige fratrædelser i forhold til at nå 100 medarbejdere. Skulle det på trods af de mange henvendelser om frivillige fratrædelser alligevel komme til fyringer i den igangværende sparerunde, så vil de falde midt i december. Ledelsen på avisen ønsker ikke at kommentere de mange henvendelser om frivillige fratrædelser.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også