MediaWatch

New York Times: Journalister skal skrive "tortur"

Slut med formildende omskrivninger af CIA's forhørsmetoder. Påfører CIA et menneske smerte for at få det til at tale, kalder New York Times det tortur, beslutter avisens chefredaktør.

Forhørsmetoder som waterboarding, kostmanipulation, berøvelse af søvn eller anden form for fysisk mishandling skal beskrives med ordet "tortur" i New York Times. 

Avisens chefredaktør, Dean Baquet, udsendte i går, torsdag, en meddelelse om, at New York Times' journalister skal bruge netop det ord, når de dækker f.eks. CIA's forhørsmetoder.

Avisen har tidligere brugt det man kan kalde formildende omskrivninger som "hars interrogation", "brutal treatment" eller "specific interrogation techniques" om CIA's metoder.
Blandt andet, da avisen i 2009 kunne dokumentere, at det amerikanske justitsministerium havde kendskab til en række forskellige typer af fysisk mishandling af fanger under forhør - metoder, som også af embedsmænd er blevet beskrevet som "ulovlig tortur".

Ordet tortur har to betydninger, skriver Dean Baquet: En juridisk betydning og en mere lægmands betydning. Og så længe justitsministeriet officielt har afvist det første, har avisen vægret sig ved at bruge termen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs