MediaWatch

Haagerup afviser Mette Fugls DR-kritik

Nyhedsdirektør i DR afviser kritkken af nyhedskultulturen i DR fra den tidligere korrespondent Mette Fugl.

Nyhedsdirektør i DR, Ulrik Haagerup, kan ikke genkende det billede af DR, som den mange-årige DR-korrespondent Mette Fugl ved flere lejligheder har malet.

Det skriver han i et debatindlæg i Politiken.

"Til gengæld ærger det mig, at Mette tegner et billede af en nyhedskultur, som ligger meget langt fra den, jeg kender - og den kultur vi ønsker at skabe i DR. Det er heldigvis lang tid siden, at DR Nyheder forlod en tankegang, hvor vi former vores udsendelser efter prototyper og deres formodede interesser," skriver Ulrik Haagerup i Politiken.

Han fremhæver desuden, at DR ifølge en ny måling for første gang i år er danskernes foretrukne nyhedsudsendelse, men erkender, at der også er plads til forbedringer.

Mette Fugl er bogaktuel med bogen "Fra koncepterne", hvor hun kritiserer hendes gamle arbejdsplads. Hun mener blandt andet, at "det hele er blevet til industriel massekommunikation, hvor alle historier skal pakkes i den samme ramme", ligesom hun retter kritik af DR's segmentering af seerne, personificeringen af nyhederne og de såkaldte konstuktive nyheder.

Mette Fuglkom til TV-Avisens politiske redaktion i 1977 og siden 1992 har været DR's korrespondent i Bruxelles. Hun har desuden dækket andre dele af udenrigsstoffet, og rapporteret fra blandt andet Afghanistan, Irak og tsunamikatastrofen i Indonesien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs