MediaWatch

"Jeg kan ikke forklare, hvorfor det er gået så galt med journalistikken i DR"

Den tidligere mangeårige DR-journalist Mette Fugl er bogaktuel. I den forbindelse retter hun kritik af den journalistiske udvikling i DR.

For små to år siden sagde Mette Fugl op på DR i protest mod den journalistiske udvikling. Nu er den mangeårige DR-korrespondont bogaktuel med bogen "Fra koncepeterne". Og kritikken af hendes gamle arbejdsplads holder hun fortsat fast i, skriver Jyllands-Posten.

"Jeg kan ikke forklare, hvorfor det er gået så galt med journalistikken i DR, som jeg synes, at det er. Men jeg har kaldt min bog "Fra koncepterne", fordi det hele er blevet til industriel massekommunikation, hvor alle historier skal pakkes i den samme ramme," siger Mette Fugl til Jyllands-Posten og kritiserer DR's segmentering af seerne, personificeringen af nyhederne og de såkaldte konstuktive nyheder.

Mette Fuglkom til TV-Avisens politiske redaktion i 1977 og siden 1992 har været DR's korrespondent i Bruxelles. Hun har desuden dækket andre dele af udenrigsstoffet, og rapporteret fra blandt andet Afghanistan, Irak og tsunamikatastrofen i Indonesien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs