MediaWatch

"Jeg kan ikke forklare, hvorfor det er gået så galt med journalistikken i DR"

Den tidligere mangeårige DR-journalist Mette Fugl er bogaktuel. I den forbindelse retter hun kritik af den journalistiske udvikling i DR.

For små to år siden sagde Mette Fugl op på DR i protest mod den journalistiske udvikling. Nu er den mangeårige DR-korrespondont bogaktuel med bogen "Fra koncepeterne". Og kritikken af hendes gamle arbejdsplads holder hun fortsat fast i, skriver Jyllands-Posten.

"Jeg kan ikke forklare, hvorfor det er gået så galt med journalistikken i DR, som jeg synes, at det er. Men jeg har kaldt min bog "Fra koncepterne", fordi det hele er blevet til industriel massekommunikation, hvor alle historier skal pakkes i den samme ramme," siger Mette Fugl til Jyllands-Posten og kritiserer DR's segmentering af seerne, personificeringen af nyhederne og de såkaldte konstuktive nyheder.

Mette Fuglkom til TV-Avisens politiske redaktion i 1977 og siden 1992 har været DR's korrespondent i Bruxelles. Hun har desuden dækket andre dele af udenrigsstoffet, og rapporteret fra blandt andet Afghanistan, Irak og tsunamikatastrofen i Indonesien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs