MediaWatch

Hver fjerde fyret i DR er journalist

Ud over de 101 medarbejderne i DR, der står til afskedigelse, er 24 medlemmer af Journalistforbundet. I alt stopper 35 fastansatte DJ-medlemmer i DR i forbindelse med sparerunden.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto

DR's spareplan gør indhug i antallet af journalister og fotografer i DR Byen, viser tal fra Dansk Journalistforbund (DJ).

24 medlemmer af forbundet er blandt de 101 medarbejdere, der i denne uge blev "sindet" i DR og dermed står til fyring ved udgangen af september, skriver DJ.

Alt i alt forlader 35 fastansatte DJ-medlemmer DR. Ud over de 24 fyringer har 10-12 DJ-medlemmer søgt og fået aftaler om en frivillig fratrædelse.

DR har i forbindelse med nedskæringerne, der skal finde i alt 161 mio. kr., opsagt 101 ansatte på tværs af alle divisioner, dertil kommer 49 frivillige fratrædelser. Heraf er hver femte altså organiseret i Journalistforbundet.

DJ forventer samtidig, at flere løstansatte i DR ikke vil få forlænget deres tidsbegrænsede ansættelser i DR, og at det vil ramme DJ-organiserede journalister og fotografer yderligere.

Nyhedsafdeling beskåret

Tallene skal ses i lyset af, at DR Nyheder er blandt de områder, der har afskediget flest. I forbindelse med ugens prikkerunde i DR blev 15 afskediget og otte fik en frivillig fratrædelse. I alt har DR Nyheder dog nedlagt omkring 50 stillinger ifølge nyhedsdirektør Ulrik Haagerup siden det først på sommeren stod klart, at DR skulle spare.

I DR Danmark, der også beskæftiger mange journalister, er antallet af afskedigelser landet på to, mens otte har fået en fratrædelse. Derudover er en række medarbejdere gået ned i tid.

I DR Kultur, der er blevet mest synligt vingeskudt i spareøvelsen i kraft af beslutningen om at nedlægge underholdningsorkestret, der beskæftigede 42 musikere, er 11 fyret og tre har fået en frivillig fratrædelse.

I DR Teknologi, der er en del af det største DR-område, Økonomi, Teknologi og Medieproduktion, har der været syv afskedigelser og fem frivillige fratrædelser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs