MediaWatch

Eniro svarer igen i børs-comeback

Eniro-aktien er tilbage i handlen med en stigning på 25 pct., efter at aktien i går blev suspenderet, fordi den styrtdykkede på grund af konkursrygter.

Foto: Jens Panduro/Polfoto/Arkiv

Nasdaq-børsen i Stockholm stoppede i går handlen med aktien i Eniro, der bl.a. driver Krak, efter et fald på 34 pct. i kølvandet på forlydender om, at selskabets banker overvejer at sætte selskabet konkurs.

Men i dag er handlen med aktien genoptaget, og det har investorerne taget godt imod. Således er Eniro-aktien i skrivende stund steget med 25 pct.

"Vi stoppede handlen i går, eftersom konkrete rygter forårsagede store kursfald. Vi havde brug for at afvente afklarende information. Nu er den kommet. Derfor er handlen påbegyndt igen," siger kommunikationschef i Nasdaq Stockholm, Martin Hedensiö, til Dagens Industri.

Konkursrygte får Eniro til at styrtdykke

Kommunikationschefen henviser til den meddelese, som Eniros formand i går gik ud med, efter børsen havde suspenderet aktien. Her dementerede han rygterne om, at Eniro ikke er i stand til at betale af på sit milliardlån til sine banker.

"Eniro har et tæt og godt samarbejde med bankerne. Vi har ikke kendskab til ændret syn på Eniro fra bankerne, og vi overtræder ingen dele af bankaftalerne," sagde Eniros bestyrelsesformand, Lars-Johan Jarnheimer, i pressemeddelelsen.

Kapitalfond lurer i baggrunden

Konkursrygtet startede, efter den svenske erhvervsavis Svd. Näringsliv skrev, at bankerne bag Eniro íkke har tillid til Eniros evne til at afdrage sin gæld og derfor overvejer at begære selskabet konkurs.

"Bankerne diskuterer nu i retning af at sætte Eniro konkurs for selv at overtage aktiverne bag panterne. Alternativet til det er en nyemission (kapitalindskud, red.) på 1-2 mia. sek," sagde en anonym kilde til Svd. Näringsliv.

Bagmandspoliti sender Eniro en rykker i sag om topchef

I dag skriver Dagens Industri så, at kapitalfonden Triton ifølge flere uafhængige kilder vil forsøge at overtage bankernes lån, der i alt udgør 2,2 mia. sek. ifølge Svd. Näringsliv, for at tage kontrol over Eniro. 

"Triton ønsker omkring 30-40 pct. rabat på lånene for at overtage dem. Bankerne er splittede og nogle af dem ønsker måske at komme ud af situationen hurtigt, "siger en kilde til ​​Di.se.

Interesse fra udenlandske finans-folk

Ifølge Svd. Næringsliv er kapitalfonden dog langt fra den eneste, som er interesseret i Eniro. Ifølge avisen er bankerne blevet kontaktet af flere udenlandske finansielle virksomheder, som udviser interesse for at gå ind i Eniro.

Stormvejret omkring Eniro kommer efter, at den tidligere adm. direktør, Johan Lindgren, angiveligt har fiflet med regnskaberne for 47 mio. kr. sidste år og 23 mio. kr. i år.

Eniro klar til opgør med revisorer

Det fik Eniro til at nedjustere forventningerne til driftsresultatet i 2014 med 150 mio. sek., og den afgåede topchef er siden blevet politianmeldt. Kort før var danskeren Stefan Lerzca blevet konstitueret som ny adm. direktør.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs