MediaWatch

Minister: DR skal fremlægge alle dokumenter

Kulturminister Marianne Jelved (R) opfordrer i kraftige vendinger DR til at lægge dokumenter om Eurovision frem. Det er "utilfredsstillende", at man ikke kan få indsigt i tingene, siger hun.

Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

DR bør lægge alle dokumenter i sagen frem for offentligheden for at sikre fuldstændig åbenhed omkring Eurovision 2014, der endte med en budgetoverskridelse af offentlige midler på 77 mio. kr, skriver Politiken.

Det siger kulturminister Marianne Jelved (R).

"Jeg vil stærkt, endda meget stærkt opfordre parterne derunder DR til at lægge alle dokumenter frem. Der er mange offentlige midler i sagen. Derfor er det utilfredsstillende, at man ikke kan få indsigt i, hvordan tingene er foregået," siger Marianne Jelved til Politiken.

Hun får opbakning fra stort set hele Folketinget.

Med henvisning til Radio- Fjernsynslovens paragraf 86 har DR indtil nu nægtet at udlevere centrale dokumenter i sagen. Det drejer sig blandt andet om den kontrakt, DR indgik med Projektselskabet, som stod for at gøre B&W-hallerne og Refshaleøen klar til festlighederne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs