MediaWatch

Minister: DR skal fremlægge alle dokumenter

Kulturminister Marianne Jelved (R) opfordrer i kraftige vendinger DR til at lægge dokumenter om Eurovision frem. Det er "utilfredsstillende", at man ikke kan få indsigt i tingene, siger hun.

Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

DR bør lægge alle dokumenter i sagen frem for offentligheden for at sikre fuldstændig åbenhed omkring Eurovision 2014, der endte med en budgetoverskridelse af offentlige midler på 77 mio. kr, skriver Politiken.

Det siger kulturminister Marianne Jelved (R).

"Jeg vil stærkt, endda meget stærkt opfordre parterne derunder DR til at lægge alle dokumenter frem. Der er mange offentlige midler i sagen. Derfor er det utilfredsstillende, at man ikke kan få indsigt i, hvordan tingene er foregået," siger Marianne Jelved til Politiken.

Hun får opbakning fra stort set hele Folketinget.

Med henvisning til Radio- Fjernsynslovens paragraf 86 har DR indtil nu nægtet at udlevere centrale dokumenter i sagen. Det drejer sig blandt andet om den kontrakt, DR indgik med Projektselskabet, som stod for at gøre B&W-hallerne og Refshaleøen klar til festlighederne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs