DR: 'Eurovision'-sag ligger hos Rigsrevisionen

Det er Rigsrevisionen, der behandler Eurovision Song Contest-sagen og tager stilling til, hvilke dokumenter eventuelt offentligøres, når Rigsrevisionen kommer med sin redegørelse, siger DR efter kritik.
Foto: Stine Bidstrup/Polfoto/Arkiv
Foto: Stine Bidstrup/Polfoto/Arkiv

Formand for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) siger til Politiken i dag, at DR flere gange har bremset, at regionen kunne udlevere centrale dokumenter om Eurovision 2014 forløbet.

DR har således nægtet offentligheden fuld indsigt i, hvordan det kunne lade sig gøre, at sangshowet endte med en budgetoverskridelse på 77 mio. kr. 

DR oplyser nu i en pressemeddelelse, at man har udleveret alt materiale om Eurovision Song Contest 2014, herunder aftalen mellem DR og København, til Rigsrevisionen i august, i kølvandet på at Folketinget gennem Statsrevisorerne anmodede Rigsrevisionen om at undersøge forløbet.

"Vi er som alle andre parter i denne sag interesserede i at få klarlagt og afdækket forløbet omkring Eurovision Song Contest 2014. Vi støtter Folketingets beslutning, om at Rigsrevisionen skal undersøge sagen, og vi har udleveret aftalen mellem DR og København til Rigsrevisionen. Vi står fuldt til rådighed for Rigsrevisionens arbejde. Vi ønsker at give Rigsrevisionen arbejdsro til at udarbejde sin faglige vurdering og afventer nu resultatet af undersøgelsen," siger Pernille Gaardbo, Executive Producer på Eurovision Song Contest 2014, DR, i en pressemeddelelse.

Rigsrevisionen vil i forbindelse med offentliggørelse af sin redegørelse tage stilling til i hvilken udstrækning, offentliggørelse af dokumenter i forbindelse med Eurovision Song Contest 2014, skal offentliggøres.

Undtagelse gælder ikke

Ifølge Politiken har DR før afvist at dele dokumenter med henvisning til en paragraf i radio- og fjernsynsloven. Men det holder ikke, mener mediejurist og forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Oluf Jørgensen.

"Bestemmelsen er en særlig undtagelse fra aktindsigt, der i sin tid blev indført af hensyn til informations- og ytringsfrihed i forbindelse med programvirksomhed, fordi andre medier ikke må få aktindsigt i redaktionelle processer," siger han til Berlingske.

De forhold gælder ikke i dette tilfælde, vurderer han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også