Lund Madsen: Nonchalant holdning fra Riget til Se og Hør-læk

Tv-værten Anders Lund Madsen mener, at Rigshospitalets undersøgelse af Se og Hør-læk har været lemfældig, fordi hospitalet ikke havde logning på det relevante it-system og ikke har interviewet de ansatte.
Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv
Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv

Det kommer bag på tv-værten Anders Lund Madsen, at Rigshospitalet ikke har haft logning på it-systemet for graviditetsscanninger 'Nakkefold Booking' og ikke har interviewet ansatte, da værten i 2011 klagede over læk af hans og kærestens oplysninger til ugebladet Se og Hør.

"Det er ærgerligt, at Rigshospitalets ledelse har været så lemfældige i deres undersøgelse af den her sag, for det burde være noget, de tog alvorligt. Det virker som om, at de har taget ret nonchalant på det. Det er først efter, at Nets-sagen eksploderede, at de har taget sig sammen til at se, at der rent faktisk ikke har været logning på systemet," siger Anders Lund Madsen til MediaWatch.

"Det er jo en ret grundlæggende ting. Jeg har gået til edb i ungdomsskolen, og her lærte vi om en logning. Det er jo ikke raketvidenskab, så det burde have været oppe at køre," siger han.

Se og Hør-sag: Ansatte havde frit spil i Rigets it-system

Rigshospitalet fastholder, at ingen ansatte har lækket oplysninger til ugebladet. I stedet er det mest sandsynligt, at en tredjemand, som har opholdt sig på scanningsafdelingen, som har videregivet oplysningerne, lyder det.

Det tror Anders Lund Madsen dog ikke på.

"Jeg har aldrig troet på deres forklaring. Men jeg har troet på, at der selvfølgelig har siddet en, som har tjent lidt ved siden af på at stikke forskellige folk, som var interessante for Se og Hør," siger han.

Opsøgt to gange på Riget

I 2011 oplevede Anders Lund Madsen to gange, at Se og Hør opsøgte ham og hans gravide kæreste uden for Rigshospitalet, umiddelbart efter at de har været til skanning. Første gang lå de på lur, da parret ankom til Rigshospitalet i forbindelse med kærestens scanning, som desværre viste ulykkelige omstændigheder.

Et halvt år senere var kæresten Karin Prehst Utoft gravid igen. Belært af den første oplevelse tog de sine forholdsregler for at forsøge at undgå at blive konfronteret af Se og Hør, da de igen skulle til scanning på Riget. Blandt andet blev Anders Lund Madsen siddende i bilen et stykke tid, inden han gik ind, så de ikke ankom samtidig.

TV 2: Se og Hør havde også kilde på Rigshospitalet 

Men en fotograf fra ugebladet kunne alligevel tage billeder af parret inde på hospitalet ved scanningsrummet og uden for hospitalet.

Efterfølgende klagede Anders Lund Madsen via sin advokat til Righospitalet, fordi han mente, at ansatte havde lækket oplysninger til Se og Hør. Rigshospitalet afviste, at der var noget om snakken.

"De er heldigvis bedre til at operere"

For lidt over halvanden måned siden fik Rigshospitalet implementeret logning på 'Nakkefold Booking'. Det skete, efter at Datatilsynet havde henvendt sig til hospitalet for at høre, om det var rigtigt, at ansatte på Rigshospitalet havde lækket oplysninger til Se og Hør.

Datatilsynet varsler inspektion på Riget efter Se og Hør-sag

Logningen beroliger delvist Anders Lund Madsen.

"De er heldigvis bedre til at operere, end de er til at holde styr på deres it, for det er godt nok et cirkus. Men det er rart, at det i fremtiden er muligt at tjekke via loggen, om det har foregået," siger han.

Se og Hør blev sidste år dømt til at betale Anders Lund Madsen og Karin Prehst Utoft 100.000 kroner for krænkelse af privatlivets fred på grund af artiklerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også