Datatilsynet opgiver Aller-undersøgelse

Aller Media vil ikke give en redegørelse til Datatilsynet, fordi de er sigtet af politiet. Derfor må tilsynet opgive at finde ud af, om Aller har haft en ulovlig database med oplysninger om kendte.
Foto: Aller Media
Foto: Aller Media

Datatilsynet må opgive at finde ud af, om Aller Media har haft en ulovlig database med oplysninger om kendte, kongelige og ganske almindelige borgere, skriver Dr.dk.

Aller Medier afviser nemlig at give en redegørelse til tilsynet, fordi mediekoncernen er sigtet af politiet, skriver Datatilsynet i et brev til Københavns Vestegns Politi, som DR Nyheder har fået aktindsigt i.

"Datatilsynet finder herefter ikke at kunne foretage en nærmere undersøgelse og vurdering af Se og Hørs mulige indsamling og behandling af de omhandlede oplysninger," skriver Datatilsynet i brevet.

Stort set alle danske medier samler personoplysninger i redaktionelle informationsdatabaser i eksempelvis interne kildelister. Det er lovligt, hvis medierne anmelder det til Datatilsynet, men det har Aller Medier undladt ifølge brevet fra Datatilsynet til politiet. Dermed kan Aller have overtrådt persondataloven.

Datatilsynet skriver i brevet til Københavns Vestegns Politi, at en eventuel overtrædelse af persondataloven i stedet inddrages i politiets sag mod Aller.

MediaWatch har tidligere beskrevet, hvordan Datatilsynet også har rettet blikket mod Rigshospitalet og SAS, efter historier i medierne om, at ansatte har lækket oplysninger til Se og Hør.

Det har blandt andet fået Datatilsynet til at varsle en inspektion på Rigshospitalet, der "vil tage udgangspunkt i de sikkerhedsmæssige spørgsmål omkring de oplysninger og it-systemer, der kan være relevante i den aktuelle sag om muligt misbrug af oplysninger om kendtes scanninger".

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også