MediaWatch

Politiken trækker sig fra pressetur efter boykot af journalist

Først måtte filmmagasinet Ekko gerne få en journalist med på en pressetur til Afrika med SF Film, men da bladet sendte navnet på journalisten, sagde filmselskabet fra. Det får nu Politiken til at melde fra turen.

Ekko må ikke sende journalist René Fredensborg med på en pressetur ned til settet om ny film Danmarks rolle i slavehandlen i Ghana. Det er ikke på grund af kritiske artikler, siger filmselskabet SF-Film til Politiken.

For tre år siden skrev René Fredensborg en artikel om filmbranchens inderste cirkler, der blev beskrevet som indspist. Her blev produceren Michael Haslund-Christensen, som også producerer ”Guldkysten” blandt andre nævnt. Pressechef Camilla Baggesen kalder det en misforståelse, at man prøver på at udelukke kritiske journalister.

”Journalister må gerne skrive dårligt om branchen. Men Michael Haslund-Christensen tør ikke tage ansvaret for at få René til Afrika, med hvad han nu kan finde på,” siger hun til Politiken.

Ekko fik tilbudt at sende en anden journalisten, men takkede nej af principielle grunde. Politiken, Berlingske og TV 2 var de andre inviterede medier til turen. Politiken har dog nu valgt at aflyse efter sagen om Ekko og René Fredensborg, fordi forløbet ifølge chefredaktør Bo Lidegaard bryder med den redaktionelle uafhængig til selv at bestemme, hvilke journalister der dækker hvilke områder og hvilke historier.

Radio24syv, hvor Fredensborg også er vært på kulturprogrammet AK 24syv, har valgt at sende ham af sted til Ghana alligevel.

Ekko-forside går i Facebooks censur-maskine

Blogger: Ålen har vundet magtkamp med filmmagasin

Aalbæk slæber BT i retten for injurier

Soundvenue henter filmredaktør på Ekko

René Fredensborg: Kulturredaktør på lykke og fromme

Regner Grasten bliver ny blogger på Ekko

Nyhedsavisen splittet over journalist 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs