MediaWatch

Ekko-forside går i Facebooks censur-maskine

Filmmagasinets forside med instruktør Christoffer Boe og to letpåklædte modeller er, som det også er sket for Peter Øvig Knudsens ’Hippie’-bog, blevet fjernet af Facebooks administratorer.

Screenshot af Facebooks besked til Ekko om censuren af forsiden | Foto: Jes Larsen/Ekko.dk

Opdateret 12.30 med Berlingske-sag.

Det er sket for forsiden af Peter Øvig Knudsens ’Hippie’-bog, for musikvideoinstruktøren Aske Bang og nu er turen kommet til Filmmagasinet Ekko.

Kvartalsmagasinets seneste forside har instruktøren bag ’Spies og Glistrup’-filmen, Christoffer Boe, på forsiden flankeret af to af de modeller, der i filmen spiller nogle af Simon Spies berygtede ”morgenbolle-damer”.

Efter små fire og en halv time på Ekkos Facebook-side, skriver magasinet på dets hjemmeside, røg billedet af forsiden i Facebooks filter, der scanner indhold for nøgenhed, med beskeden:

”We removed this from Facebook, because it violates our Community Standards.”

Ifølge Ekkos chefredaktør Claus Christensen vil det ikke få konsekvenser for, hvordan magasinet skruer forsider sammen og bruger Facebook fremover.

”De sociale medier og Facebook er vigtige, når vi skal udbrede nyheden om vores magasin, men vi vil ikke lægge censur på os selv. Vi vil meget gerne gøre opmærksom på det her og rejse det som et problem, som forhåbentlig kan få Facebook til at flytte på standarden for, hvad de finder pornografisk,” siger han til Politiken.dk.

Også Berlingske har løbet hovedet mod Facebook-muren. Avisen har fået sin Facebook-side lukket i et døgn  efter at have linket til en artikel om den gamle undervisningsbog 'Elle-belle-bolle bogen: Sexorientering for børn' fra 1973.

Ekkos forside med Christoffer Boe:

 

Google udgiver 'Hippie' som e-bog - og andre danske titler

R og K skyder Facebook-pres ned

Socialdemokraterne vil arrangere høring om Facebook-censur 

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs