MediaWatch

Piratgidsel føler sig presset af produktionsselskab

Eddy Lopez, tidligere gidsel i Somalia, beskylder Made in Copenhagen for at forsøge at "fuppe" ham til at medvirke i dokumentar, skriver han i en kronik i Berlingske.

Foto: EUNAVFOR

Eddy López, der sammen med Søren Lyngbjørn sad fanget i Somalia i 838 dage, beskylder i en kronik i Berlingske produktionsselskabet Made In Copenhagen for at forsøge at lokke ham til at medvirke i en dokumentarfilm om dramaet om de to søfolk.

"I vores øjne er det en syg og kynisk arbejdskultur, der er blottet for etik og moral og især hensynet til de mennesker, filmselskabet gerne vil fortælle en historie om," skriver Eddy Lopez i kronikken i Berlingske, der er skrevet sammen med Ricardo Budrovich Romo, en nær pårørende til Eddy Lopez.

Eddy López skriver, at folk fra Made In Copenhagen henvendte sig i sommeren 2013 for at få López og Lyngbjørn til at godkende, at produktionsselskabet viste optagelser af dem fra de kritiske dage og timer omkring forhandlingerne og frigivelsen. Det afviste de to sømænd ifølge det tidligere gidsel.

Alligevel har Eddy Lopez efterfølgende fået henvendelser fra medarbejdere fra Made In Copenhagen, der dog ifølge det tidligere gidsel ikke gjorde klart, hvem de var. Bl.a. blev han opsøgt af en freelancejournalist i Chile, som ville interviewe ham til DR, men senere ændrede det til TV 2 og tilbød ham 20.000 kr. for at medvirke. Eddy López afviste imidlertid, fordi han ikke havde tillid til TV 2, da stationen i maj 2013 viste udsendelsen 'De danske gidsler – Mareridtet i Somalia' blot to dage efter frigivelsen.

Produktionsselskabet afviser over for Berlingske beskyldningerne i kronikken. 

Filmprojektet fra Made in Copenhagen har modtaget 200.000 kr. i offentlig støtte fra Det Danske Filminstitut.

Medierne var enige om at mørklægge Nybroe-kidnapning 

Poul Madsen: Pressenævnet går for vidt

Pressenævnet: Alt, alt for tæt på, TV 2 og Ekstra Bladet

Medier: EB og TV 2 får "alvorlig kritik" for gidsel-sag 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs